Deel VI De voortgang en vulling… (vervolg)

Begin september.

Eindelijk gaat het gebeuren, ze gaan vullen tweeënhalve maand na planning, maar nu een feit. De expanders worden beetje voor beetje elke week gevuld met een kleine hoeveelheid vocht, tussen de 50 en 70 cc per borst. Dit is nodig om de borstspier waarachter de uiteindelijke prothese komt op te rekken. Het vullen doet niet echt pijn, het voelt raar. Als er een spier in de weg zit dan voel je dat natuurlijk wel. Maar de lieve verpleegsters doen hun uiterste best dit zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen. Je voelt een beetje druk en het voelt vol, dat is wennen en je ziet nog niet veel van. Wel is het zaak nu extra goed op te letten, een beetje duwen en trekken. Misschien helpt ‘t zodat de borsten de goede kant op gaan. En dan hoop ik maar dat de linker borst niet naar Ierland wijst en de rechter borst naar Italië… Je weet het niet hé…:-)

Ik heb al zoveel plaatjes gezien op internet, waar ik niet blij van werd. En dit medium is dan ook een van de redenen om andere vrouwen na een borstamputatie hoop te laten houden om ooit nog eens een leuk blouseje aan te kunnen trekken.

14 Oktober 2015 en heb ik 600 cc vocht per borst in de expanders zitten. En geloof het of niet, maar ik schiet elke keer hard in de lach… Ik weet me geen raad hoe ik moet gaan liggen. Ik kan niet op mijn linkerzij of op mijn rechterzij. Op mijn buik is al helemaal uitgesloten. Maar ik moet soms vreselijk hard lachen, wat een bos hout voor de deur en ik kan weer naar mezelf kijken. Natuurlijk staat het nog niet helemaal netjes recht, mijn kleding zit nog scheef, vooral mijn truien. De bulten zitten er en daar moet ik het een maand of vier mee doen. Met een goede BH aan ben ik weer een lekker wijf… Wel alles aanhouden natuurlijk.

600cc II
Het was vechten tegen de dip…

 

 

600 cc I
Geloof me, dat ik alle energie nodig had om positief te blijven.

3 gedachten over “Deel VI De voortgang en vulling… (vervolg)”

  1. Ik weet dat het voor jezelf altijd anders is, maar ik vind jou toch echt een ‘lekker wijf’ … Dikke zoen van je maatje!

  2. En lieverd …. zonder BH ben je nog steeds een lekker wijf hoor … let maar eens op … the next pictures will show that ! x

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.